• Oznam školskej jedálne

      • 3. 9. 2021
      • Oznamujeme rodičom žiakov zapísaných na obedy v školskom roku 2021/2022, ktorý podpísali Čestné vyhlásenie o neuplatnení si nároku na daňový bonus, že toto vyhlásenie bude posúdené ÚPSVaR Michalovce a v prípade uznania budú mať títo žiaci obedy hradené prostredníctvom dotácie avšak najskôr od 1.10.2021. To znamená, že za obedy za mesiac September 2021 je potrebné zaplatiť podľa vystavenej poštovej poukážky.

      • Základné informácie k pravidlám fungovaniu školy v školskom roku 2021/2022 podľa Školského semaforu

      • 23. 9. 2021
      • Školský semafor  https://www.minedu.sk/data/att/20698.pdf

         

        Základné informácie pre žiakov pri vstupe do areálu školy

        Každý žiak pri nástupe do školy je povinný predložiť vypísané a podpísané tlačivo  „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti. Na základe platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva žiak a zamestnanec musia mať prekryté horné dýchacie cesty počas celého vyučovania.

        Naďalej platí vykonávanie ranného filtra (meranie teploty a dezinfekcia rúk). Vyučovanie sa uskutočňuje bez obmedzenia, za prísnych epidemiologických opatrení.

         

        Oznam pre zákonných zástupcov

        Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Pavlovce nad Uhom oznamuje zákonným zástupcom,  že na základe školského semafora sú povinní predkladať škole tlačivo  Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka , a to pri nástupe do školy i po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní vrátane víkendov a sviatkov.

        Rodič môže svojim rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie o chorobe“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť, ktorá môže mať za následok zhoršenú známku zo správania prípadne nutnosť vykonať komisionálne skúšky.

         

        Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

        Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

        Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

        Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len so súhlasom riaditeľa a musí sa preukázať „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti“ pre návštevníka.

         

      • Otvorenie školského roka 2021/2022

      • 26. 8. 2021
      • Vážení rodičia, milí žiaci.

        Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou v Pavlovciach nad Uhom Vám oznamuje, že otvorenie školského roka 2021/2022 sa uskutoční vo štvrtok  2. septembra 2021 o 8.30. Škola bude pre žiakov otvorená od 8:15 hod. za dodržania všetkých hygienicko-epidemiologických opatrení. Žiaci musia mať pri vstupe do budovy školy rúško. Zároveň Vám oznamujeme, že prevádzka  v materskej škole bude od 2. septembra v čase od 7:00 do 16:00 hod. - taktiež za zachovania všetkých protiepidemiologických opatrení a odporúčaní. Na stretnutie s Vami sa teší kolektív pracovníkov Základnej školy s materskou školou v Pavlovciach nad Uhom.

      • Čo potrebuje prvák do školy

      • 26. 8. 2021
      • Zošity:

        511 bez pomocnej linajky – 5 ks

        511 s pomocnou linajkou  - 5 ks

        512 – 5 ks,

        510 – 5 ks, 624 (slovníček) – 1 ks

        460 (veľký hrubý čistý zošit) – 2 ks

        Písacie potreby:

        ceruzka č. 2 – 2 ks, drevené farbičky, strúhadlo, guma, atramentové pero (stačí neskôr), pravítko

        Výtvarná výchova :

        výkresy A3 – 20 ks, výkresy A4 – 20 ks, vodové farby, plastelína, voskovky, tyčinkové lepidlo na papier, farebný papier – 1 sada, štetce – 2 ks (tenký a hrubý), nožnice so zaobleným koncom, nádoba na vodu (nie malé mištičky), plášť (zástera, stará košeľa, tričko) – VŠETKO  V  PEVNEJ  KRABICI  S MENOVKOU

        Telesná výchova:

        tepláky s mikinou, tričko s krátkym rukávom, ponožky, tenisky (trampky, botasky) s bielou podrážkou – VŠETKO  VO  VRECÚŠKU  S MENOVKOU

        Hygienické potreby:

        uterák, pohár, mydlo, toaletný papier, hygienické vreckovky, ochranné rúško – 2 ks – VŠETKO  VO  VRECÚŠKU  S MENOVKOU

        Prezúvky: pevná obuv (nie šľapky)

      • Rozlúčková slávnosť s deviatakmi

      • 30. 6. 2021
      • „Keď končí sa spoločná cesta, smiech zanikol v tichu opustenej triedy,

        zostali po nás iba prázdne miesta, na zemi kúsok roztrúsenej kriedy.

        V pamäti zbieraš vzácne chvíle a v ušiach znie Ti ozvena krokov,

        poslednou stránkou triednej knihy zatváraš krásnych deväť rokov.“

         

        29. júna 2021 sa uskutočnila rozlúčka so žiakmi deviateho ročníka. Z malých a nesmelých prváčikov, ktorí pred deviatimi rokmi plní očakávania zasadli do školských lavíc, vyrástli mladí šikovní ľudia plný snov,  ideálov a chuti do života. Po letných prázdninách sa z našich žiakov stanú mladí študenti stredných škôl.

        Držíme im palce !

      • Rozlúčka predškolákov so škôlkou

      • 30. 6. 2021
      • Dňa 28.6.2021 bol pre predškolákov vzácny deň, pretože sa lúčili so škôlkou, nakoľko od septembra budú navštevovať 1. ročník ZŠ. Deti pod vedením pani učiteliek mali nacvičený pekný program, ktorý vypĺňali básničky a piesne. Nechýbal ani sľub, že sa budú učiť na jednotky.

        Želáme budúcim prváčikom, aby sa im aj v škole darilo, aby mali aj tak taký dobrý pocit, ako mali v škôlke.

      • Slávnostné ukončenie školského roka 2020/2021

      • 29. 6. 2021
      • Vážení rodičia a milí žiaci,

        slávnostné ukončenie školského roka 2020/2021 sa uskutoční dňa 30. júna 2021 o 8:30. Škola bude pre žiakov otvorená od 8:15 hod. Prostredníctvom školského rozhlasu ukončíme školský rok v triedach so svojimi triednymi učiteľmi. 

      • Veselo pri športe

      • 29. 6. 2021
      • V stredu 16. júna 2021 sa v ŠKD 2. oddelenie uskutočnilo zábavné športové popoludnie, v ktorom žiaci súťažili v dvoch družstvách v netradičných športových disciplínach. Športové meranie rýchlosti a šikovnosti si vyskúšali na prekážkovej dráhe v behu s vedrom a zberom loptičiek. Zvládli úspešne aj slalom s loptou v kruhu a presnosť pri hode loptičiek do "sudov". Zabavili sa pri prenášani lenivej lopty vo dvojici a lovení fliaš udicou. Zvíťazilo družstvo dievčat, ale odmenou pre všetkých bola dobrá nálada a radosť z pohybu.

      • Pietny akt kladenia vencov

      • 30. 6. 2021
      • Dňa 7.5.2021 sa konala slávnosť pri príležitosti 76. výročia ukončenia druhej svetovej vojny. Slávnosť sa začala pietnym aktom - položením venca k pamätníku v centre obce. Obyvatelia, zamestnanci školy a zamestnanci obecného úradu si prostredníctvom tejto slávnosti každoročne prejavujú úctu všetkým tým, ktorí položili svoje životy za mierový dnešok. Miestny pamätník je symbolom odvahy a statočnosti známych i neznámych vojakov a tiež niektorých miestnych občanov, ktorí bojovali v bojoch druhej svetovej vojny. Všetkým tým patrí naša vďaka.

      • Medzinárodný deň detí

      • 1. 6. 2021
      • Milé deti! Medzinárodný deň detí je deň pre všetky deti tohto sveta. My, dospelí, si uvedomujeme, že obohacujete náš život a robíte ho krajším a zmysluplnejším. Vidieť radosť v detských očiach je jeden z najkrajších darov, ktoré môžeme dostať. Aj keď vám niekedy prekáža, keď vás nazveme deťmi, verte, že pre nás navždy nimi zostanete. Prajeme vám, aby ste boli šťastné a spokojné a mali po svojom boku tých najúžasnejších dospelých. Rodičia, milujte tie krásne stvorenia rodičovskou láskou, lebo vy ste rodičmi už naveky, no oni deťmi, budú len chvíľu.

      • Obnovenie vyučovania

      • 28. 5. 2021
      • Vážení rodičia, milí žiaci!

        Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou v Pavlovciach nad Uhom Vám oznamuje, že od 31.5.2021 sa obnovuje prevádzka materskej školy pre všetky deti.

        Žiaci základnej školy prechádzajú z dištančného vyučovania na prezenčné vyučovanie 3.6.2021, t. j. vo štvrtok.

        Prosíme, aby ste naďalej sledovali webovú stránku školy, ak by boli nové informácie o prípadných zmenách.

      • Dôležitý oznam !!!

      • 14. 5. 2021
      • Vážení rodičia, milí žiaci!

        Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou v Pavlovciach nad Uhom Vám oznamuje, že na základe odporúčania RÚVZ v Michalovciach zo dňa 14.5.2021 základná škola aj materská škola prechádza na dištančnú formu vzdelávania od 17.5.2021 do 28.5.2021.

        Dištančné vyučovanie začína 17.5.2021, t.j. v pondelok, podľa rozvrhu hodín, ktorý je upravený pre dištančné vzdelávanie. Predpokladaný nástup do školy je 31.5.2021. Prosíme, aby ste naďalej sledovali webovú stránku školy, ak by boli nové informácie o prípadných zmenách

      • ZÁPIS DO MATERSKEJ ŠKOLY

      • 6. 5. 2021
      • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou oznamuje,

        že v mesiaci máj prebieha zápis detí do materskej školy. Prihlášku môže zákonný zástupca vyplniť elektronicky na stránke školy www.zspavlovceuh.sk v časti: Učitelia, žiaci, rodičia TU

        V prípade, že Vám technické možnosti neumožňujú online zápis, môžete dieťa zapísať osobne v materskej škole 19.mája v čase od 8.00 do 14.00 hod. K zápisu je potrebné doniesť občiansky preukaz, rodný list aj preukaz poistenca dieťaťa.

        Žiadosť o prijatie dieťaťa do materskej školy obsahuje potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, údaj o povinnom očkovaní (neabsolvovanie povinného očkovania nie je dôvod na neprijatie dieťaťa do MŠ). Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

        Zápis bude vzhľadom k aktuálnej epidemiologickej situácii bez osobnej prítomnosti detí.  Zákonný zástupca si môže prísť vyzdvihnúť tlačivo žiadosti na vyplnenie do školy v čase od 8:00 do 15:00 hod.  Vstup do materskej školy bude umožnený podľa aktuálnych epidemiologických opatrení.

        Na predprimárne vzdelávanie sa prednostne prijímajú deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné. Sú to deti, ktoré dosiahnu vek 5 rokov k 31.8.2021.

        Následne sa budú prijímať deti:

        • ktoré sú rodinnými príslušníkmi zamestnancov obce Pavlovce nad Uhom. Podmienka je v súlade so zákonom 245/2008, §59. Podmienka bude nadradená kritériu prijímania podľa veku.
        • deti, ktoré majú osvojené základné hygienické a samoobslužné návyky a sú primerane samostatné (nemá plienky, fľašu, cumlík, samostatne sa naje lyžicou, napije z pohára, používa  WC, umyje si ruky, oblečie základné časti odevu, obuje sa )
        • deti, ktoré majú v MŠ súrodenca.

        Po prijatí detí na základe podmienok vyplývajúcich zo školského zákona sa budú prijímať ostatné deti od najstaršieho dieťaťa po naplnenie kapacity materskej školy.

        Nesplnenie povinnosti zákonného zástupcu prihlásiť dieťa do materskej školy na plnenie povinného predprimárneho vzdelávania a tiež neospravedlnené vynechávanie povinného predprimárneho vzdelávania sa s účinnosťou od 1. septembra 2021 považuje za nedbanie o riadne plnenie povinného predprimárneho vzdelávania.

        Písomné rozhodnutie o prijatí  alebo neprijatí dieťaťa na plnenie predprimárneho vzdelávania vydá riaditeľ školy  v súlade s § 5 ods. 13 zákona NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov  do 15. 06. 2021.

        Príloha: Žiadosť o prijatie do materskej školy

      • OZNAM PRE MŠ a 4.B

      • 11. 5. 2021
      • Riaditeľstvo základnej školy s materskou školou Vám oznamuje, že od 13.5 2021 bude materská škola opäť v prevádzke. Činnosť bude prebiehať za dodržania všetkých protiepidemiologických opatrení. Trieda 4.B prechádza z dištančného vyučovania na prezenčné vyučovanie. Zákonný zástupca predloží pri nástupe podpísané čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (tlačivo č.8).

      • DEŇ MATIEK

      • 9. 5. 2021
      • " Mama je osobou, ktorá môže nahradiť všetkých ostatných, ale ju nedokáže nahradiť nikto iný."

      • Oznam pre 6.B triedu

      • 3. 5. 2021
      • Na základe odporúčania RÚVZ v Michalovciach zo dňa 3.5.2021 žiaci 6.B triedy základnej školy prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania od 4.5.2021 do 14.5.2021. Nástup do školy je 17.5.2021. Prosíme, aby ste naďalej sledovali webovú stránku školy, ak by boli nové informácie o prípadných zmenách. 

      • Oznam pre MŠ a 4.B triedu

      • 29. 4. 2021
      • Na základe odporúčania RÚVZ v Michalovciach zo dňa 29.4.2021 deti materskej školy a žiaci 4.B triedy základnej školy prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania od 30.4.2021 do 12.5.2021. Nástup do školy je 13.5.2021. 

        Prosíme, aby ste naďalej sledovali webovú stránku školy, ak by boli nové informácie o prípadných zmenách. 

      • Putovanie prírodou

      • 29. 4. 2021
      • Vo štvrtok 22.4.2021 sa v ŠKD 2. oddelenie, uskutočnilo náučno-zábavné popoludnie, zamerané na poznávanie krás prírody. Všetky aktivity sa následne realizovali v dvoch skupinách ŠKD. Žiaci si pozreli prezentáciu o faune a flóre, krásy našich hôr, určovali názvy listnatých a ihličnatých stromov a lúčnych kvetov. Svoje vedomosti si vyskúšali v prírodovednom kvíze a v aprílovom liste s tajničkou.

      • "Poznaj a chráň!"

      • 29. 4. 2021
      • V stredu 28. apríla 2021 sme v ŠKD 1. oddelenie zrealizovali akciu s prírodovedným zameraním „Poznaj a chráň!“ V úvode si žiaci 1. B vypočuli príbeh „Bol raz jeden herbár“ a spoločne spoznávali kvety našich lúk. Zahrali sa hru „Letela včielka z kvetu na kvet a sadla si na ...“ Žiaci 1. A triedy spoznávali kvety a zvieratá. Zahrali sa hru „Zajačik a ďatelinka“. Žiaci 2. A triedy spoznávali stromy a rastliny, ktoré rastú v blízkosti školy. Pre žiakov 2. B triedy bola pripravená prezentácia „Lesy - pľúca našej planéty“, ktorá bola zameraná na ochranu lesov a lúk. V praktickej časti žiaci spoznávali stromy, kry a rastliny, vypracovali si pracovné listy a naučili sa ako si z vylisovaných častí rastlín vytvoriť herbár. Žiaci sa aktívne zapájali do pripravených aktivít, ktoré prebiehali v triedach v súlade s odporúčaním a usmernením MŠVVaŠ SR v čase COVID-19.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 3, Pavlovce nad Uhom
      • tel: +421 56 649 42 12
      • +421 56 649 42 12
      • Školská 3 Pavlovce nad Uhom 072 14 www.zspavlovceuh.sk 072 14 Pavlovce nad Uhom Slovakia
      • 35543825
      • 2021672015
      • info@zspavlovceuh.sk +421 56/649 42 12
      • podatelna@zspavlovceuh.sk +421 56/649 42 12
      • staznosti@zspavlovceuh.sk +421 56 290 80 33 +421 56 649 42 12 klapka 203 +421 948 033 093
      • RNDr. Milan Zolota, PhD., MBA riaditel@zspavlovceuh.sk +421 56/649 42 12 kl.205
      • Mgr. Erika Bartošová zastupca1@zspavlovceuh.sk +421 56/649 42 12 kl. 206 +421 948 520 413
      • PhDr. Martina Horňáková zastupca2@zspavlovceuh.sk +421 56/649 42 12 kl. 207 +421 948 520 417
      • Lenka Šlinská slinska.lenka@zspavlovceuh.sk +421 948 888 249
      • Mgr. Mária Hašuľová karierove.poradenstvo@zspavlovceuh.sk +421 56/649 42 12 klapka 208
      • PaedDr. Erika Zolotová, PhD. vychovne.poradenstvo@zspavlovceuh.sk +421 56/649 42 12 klapka 208
      • Jana Javorová pam@zspavlovceuh.sk +421 56/649 42 12 kl. 204 +421 948 864 090
      • Mgr. Jozef Krupa skolska.jedalen@zspavlovceuh.sk +421 56/649 42 12 kl. 202 +421 948 115 430
      • Ing. Lukáš Jenčo ekonom@zspavlovceuh.sk +421 56/290 80 33 +421 56/649 42 12 klapka 203 +421 948 033 093
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje